Er der forskel på bredbåndsløsninger?

Det korte svar er: ja! Markedet for bredbånd ændrer sig hele tiden, og derfor er det en god idé at lave en grundig research, før du træffer beslutningen om, hvilket firma du vil have som leverandør af bredbånd til dit hjem. Vores behov er forskellige fra hjem til hjem og fra familie til familie. Hvis du er single og tilbringer det meste af din tid ude, er dit behov et andet end en familie med skolebørn, der både bruger computeren til skolearbejde og underholdning. Forskellige aldersgrupper har også forskellige behov. Der er en tendens til at yngre mennesker streamer og downloader mere, hvilket stiller større krav til både download max og hastighed. Der er også nogle ting omkring måden et abonnement er skruet sammen på, du som forbruger skal være opmærksom på. Der findes flere typer af bredbåndsløsninger, og ikke alle vil være tilgængelige fra din bolig. Det er en god idé at sætte sig ind i de følgende muligheder:

  • Bredbånd via telefonstikket
  • Bredbånd via kabel-TV
  • Bredbånd via fibernettet

Et godt sted at starte

Du kan begynde din research med at tage stilling til nogle af disse spørgsmål:

  • Hvad bruger du hovedsageligt din internetforbindelse til? Har du fx et stort forbrug af download eller upload?  
  • Bruger du primært din forbindelse til underholdning eller arbejder du også hjemmefra over dit bredbånd?  
  • Hvor stor er din husstand? Hvor mange brugere skal dele bredbåndet? Det er nemlig vigtigt

at tænke hele husstandens forbrug med, når du definerer jeres behov.

  • Betyder det noget for dig, hvor hurtig din internetforbindelse er?
  • Du bør også tænke over prisramme og betalingsmodel fx om det har betydning for dig om, du skal betale et engangsbeløb ved oprettelse eller om oprettelsen følger med gratis? Vil du helst have én fast udgift eller kan du leve med udsving alt efter forbruget i jeres husstand?

Det kan betale sig at lave god research

Når du har overvejet ovenstående spørgsmål, er du klar til at sammenligne bredbåndsudbydere. Hvis du ønsker dig en metode til, hvordan du nemt kan sammenligne bredbåndsudbydere, så gå ind på denne hjemmeside: https://gobredbaand.dk/. En ting det er vigtigt at være særlig opmærksom på er, hvad det koster, hvis du forbruger mere end det, der er fastsat i din aftale. Måske kan det bedre svare sig med et lidt dyrere abonnement så uforudsete ekstra regninger helt kan undgås.